Nieuwe Obsidian RPG krijgt releasedatum

News
vrijdag, 26 augustus 2022 om 10:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Er zijn dit najaar weinig Xbox-exclusives om naar uit te kijken. Bethesda heeft bijvoorbeeld Starfield en Redfall uitgesteld. Maar Obsidian vult het gat een beetje met de nieuwe RPG Pentiment, die nu een releasedatum heeft.
Pentiment is een wat kleinere titel, die misschien wat onder de radar is gevlogen. De game is een verhalende RPG van Obsidian Entertainment, vaak gezien als meester in het genre. In Pentiment moet je een moord onderzoeken, maar met de interessante twist dat de game nooit onthuld of degene die jij aanwijst als schuldige ook echt de dader was.
Om te achterhalen wie de moordenaar is, zul je uiteenlopende methodes hanteren. Je kunt bijvoorbeeld de bibliotheek binnensluipen om geheime documenten in te zien. Maar ook door mee te doen aan kaartspellen kun je informatie uit de andere spelers peuteren.
Visueel is de game gebaseerd op Middeleeuwse tekeningen en manuscripten. Dat komt ook overeen met de tijd waarin Pentiment zich afspeelt. Het belooft in ieder geval een opvallende ervaring te worden, die dit najaar naar Xbox Serues X/S, Xbox One en PC komt.

Wanneer is de release van Pentiment?

Pentiment stond al een tijdje op de planning voor november van dit jaar. Nu is er ook een exacte datum aan de game gehangen. Hij verschijnt op 15 november en kost maar 19,99 euro. Ook staat hij vanaf dag één op Game Pass.