‘Microsoft gaat PS5 na-apen met nieuwe Xbox Series X’

News
maandag, 07 augustus 2023 om 15:30
xbox series xf1637772091
Eerder dit jaar zei Phil Spencer dat er geen reden was om een Pro-versie van de console te lanceren. Maar volgens een nieuw gerucht gaat Microsoft wel degelijk een nieuwe versie van de Xbox Series X lanceren. Daarmee aapt Microsoft in zekere zin de PS5 na.
Zowel Xbox als PlayStation kwamen deze generatie direct met twee modellen. De aanpak verschilt alleen een beetje: de goedkopere Xbox Series S is minder krachtig dan de Series X, terwijl de Digital Edition van de PS5 alleen een disc drive mist en verder hetzelfde is als de andere PS5. Maar nu wordt beweerd dat Xbox met een console komt die lijkt op de PS5 Digital Edition.
In de Xbox Era podcast beweert Nick Baker dat Microsoft een Xbox Series X maakt waarmee je alleen digitale games kunt spelen. Daar heeft Baker verder weinig over te melden, behalve dat de console waarschijnlijk ook kleiner en lichter wordt dan de huidige Series X. Hoeveel het scheelt is de vraag: De PS5 Digital Edition is precies even groot als de versie met disc drive, afgezien van het ontbreken van een uitstulping waar de disc drive zelf in zit.
Het zou niet de eerste keer zijn dat Microsoft met een geüpdatete console komt. Tijdens de Xbox Showcase in juni werd bijvoorbeeld ook een Series S console onthuld met meer interne opslag dan het huidige model tot zijn beschikking heeft. Die is vanaf 1 september beschikbaar.

Toch een Xbox Series X Pro op komst?

Overigens laat Xbox het volgens Baker niet bij deze kleinere Series X. Er zou meer Xbox hardware op de planning staan voor 2025. Mogelijk heeft Microsoft besloten om toch een Pro-versie te maken nu er steeds meer geruchten gaan dat er een PS5 Pro in ontwikkeling is.