‘Dit is de releaseperiode van de PS5 Pro’

News
maandag, 24 juli 2023 om 12:00
playstation 5f1603819462
Het is niet heel ongebruikelijk dat een console ergens middenin de generatie een upgrade krijgt. Er zijn dan ook al langer geruchten over een PS5 Pro. Een betrouwbare insider beweert nu de releaseperiode te weten.
Er gaan al langer geruchten rond over een PS5 Pro. Nu heeft Tom Henderson, bekend van Insider-Gaming, de nodige nieuwe details gedeeld over de console. Deze deelt hij in een bericht op Key to Gaming.
De PS5 zou op dit moment de codenaam Trinity dragen, wat aansluit op de eerdere The Matrix-codenamen Neo en Morpheus voor respectievelijk de PS4 Pro en PlayStation VR. Er zou al sinds begin 2022 aan de nieuwe console gewerkt worden en in november van dit jaar moeten de meeste ontwikkelaars devkits voor de nieuwe console hebben. Voor consumenten zou Trinity in november 2024 in de winkel liggen.

PS5 Pro geeft betere performance

Henderson weet niet wat de exacte specificaties zijn van de PS5 Pro, maar heeft wel vernomen wat de console ongeveer moet bereiken qua performance. Het zou de bedoeling zijn dat de framerate hoger en stabieler is bij het gamen in 4K en dat ray-tracing verbeterd is. Ook zou de console een optie krijgen om in 8K te gamen.
De PS5 Pro is maar één van vele nieuwe stukken hardware die Sony naar verluidt in ontwikkeling is. Er zijn bijvoorbeeld ook veel berichten over een PS5 Slim met een afneembare disc drive. Tom Henderson lekte ook het bestaan van Project Q uit voordat deze handheld officieel werd aangekondigd.

Populair Nieuws