Xbox verkoopt nu controller onderdelen

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 12:00
xbox series x controllersf1600759683
Een kapotte controller is niet altijd een smoes voor iemand die niet goed is in games. Het kan ook een serieus probleem zijn. Een hele nieuwe controller kopen lijkt vaak wat overdreven, dus Microsoft verkoopt nu ook losse onderdelen.
Elektronica repareren is meestal niet makkelijk voor de gebruiker. Als je een apparaat al open kunt krijgen, is er een goede kans dat je toch niet de juiste spullen hebt om de nodige reparatie uit te voeren. Daar heeft Xbox nu een oplossing voor.
In Noord-Amerika kun je sinds kort namelijk onderdelen voor Xbox-controllers kopen. Het gaat daarbij om de behuizing, de knoppen en de printplaat. Deze onderdelen zijn beschikbaar voor zowel gewone controllers als Xbox Elite controllers.
Je kunt ook instructies downloaden voor het monteren van de reserve-onderdelen, dus je hoeft niet vooraf al precies te weten hoe je controller werkt. Uiteraard moet je er wel enige handigheid voor hebben. Als je twijfelt of je een reparatie zelf kunt uitvoeren blijft het verstandig om je hardware op te sturen voor reparatie.

Zijn de Xbox controller onderdelen ook in Nederland te koop?

Voorlopig kun je de onderdelen voor Xbox-controllers alleen in Noord-Amerika kopen. Maar wellicht komt dat nog: Microsoft lijkt serieus over de mogelijkheid om klanten zelf reparaties uit te laten voeren. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld ook onderdelen voor Surface-laptops en zou zelf al hebben overwogen om consumenten in staat te stellen om een Xbox-console zelf te repareren.