Netflix brengt Redwall franchise tot leven

News
vrijdag, 12 februari 2021 om 7:00
fantasyf1613059515
Netflix heeft een nieuwe, grote fantasyfranchise in handen nadat ze een deal heeft gesloten met Penguin Random House Children. Met deze deal heeft Netflix onder andere de mogelijkheid om een serie en een film te maken van de beroemde boekenserie ‘Redwall’.
De kinderboeken zijn geschreven door Brian Jacques en gaat over een muis genaamd Matthias. Deze muis, die in Redwall Abbey woont, droomt ervan om avonturen te beleven. Als slechterik ‘Cluny the Scourge’ Redwall aanvalt met zijn leger, kan Matthias deze avonturen beleven. Matthias gaat op zoek naar het zwaard van ‘Martin the Warrior’. Hij gelooft dat hij daarmee het kwaad kan verslaan.

De verfilming

Op basis van het verhaal van muis Matthias komt er op Netflix een film. Ook wordt er een serie gemaakt op Netflix over de muis ‘Martin the Warrior’, waar Matthias erg tegenop kijkt.
Het is niet de eerste keer dat Redwall een adaptatie heeft gekregen. Zo is er in het verleden een animatieserie gemaakt over de eerste drie boeken van Redwall. Naast die drie boeken, zijn er nog 17 andere waar Netflix een hoop mee kan. Ze komen dus niks tekort.

Andere fantasy franchises

Naast Redwall heeft Netflix een flink aantal andere fantasyfranchises op het platform staan en klaarliggen. Zo staat het eerste seizoen van The Witcher al een tijdje op Netflix, dat razend populair was destijds. Ook komt er een serie van de immens populaire boekenserie ‘Shadow and Bone’. Deze serie komt in april 2021 uit en mensen zijn daar erg enthousiast over.
Netflix handelt dus goed in het maken van fantasy series. Deze zijn vaak populair onder de kijkers. Het streamingplatform ziet dus ook een goudmijn in Redwall. Wanneer de serie en film van het boek uitkomen is niet zeker. Wat we wel kunnen doen is enthousiast zijn en wachten.