Verdrietig nieuws: Oprichter en CEO Bethesda overleden

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 13:00
xgn google image
Robert Altman, de CEO en oprichter van Bethesda en Zenimax, is overleden. Dat laat het Twitteraccount van Bethesda weten.
Het is een treurige dag voor menig fanatiek gamer. Robert Altman, de CEO en oprichter van Bethesda, is helaas overleden. In 1999 begon Altman met het opzetten van de grote uitgever en sindsdien is het succes na succes geweest voor de grote uitgever. We kennen de studio en uitgever natuurlijk van games als The Elder Scrolls, Fallout, DOOM en Wolfenstein.
In de meer dan 20 jaar dat Altman de CEO en oprichter was van Bethesda is de uitgever ontzettend gegroeid en is en een onmisbare naam geworden in de gamewereld. Zijn prestaties met de succesvolle uitgever kwamen vorig jaar op een hoogtepunt toen Microsoft de uitgever kocht voor het kleine bedrag van 7,5 miljard dollar. Bij Bethesda zullen de werknemers dat nu ongetwijfeld ervaren als een bitterzoete prestatie.

Emotionele brief

James Altman, zoon van de CEO en oprichter van Bethesda, heeft op de website een emotionele brief gepubliceerd. De brief geeft een inkijkje in de werkwijze en filosofie van Robert Altman. De CEO en oprichter had volgens de brief een warme werkrelatie met bijna al zijn personeel. Waar CEO's nog wel eens afstandelijk kunnen zijn van hun personeel op de werkvloer was Altman betrokken en had hij regelmatig persoonlijk contact met zijn personeel.
Robert Altman laat zijn twee kinderen James en Jessica Altman achter samen met zijn vrouw Lynda Carter. Wij condoleren de familie en al zijn medewerkers met dit zware verlies.