'Metroid Prime 2 en 3 komen ook naar de Nintendo Switch'

News
donderdag, 16 februari 2023 om 11:00
metroid prime remasteredf1676287672
Metroid Prime-fans zijn vorige week plotseling verrast door de remaster van de eerste game. Naar verluidt komen ook Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption eraan voor de Nintendo Switch.
De Metroid Prime-franchise is plotseling weer helemaal terug. Tijdens de Nintendo Direct vorige week verraste Nintendo iedereen door niet alleen Metroid Prime Remastered aan te kondigen, maar de game ook meteen uit te brengen. De remaster gooit bovendien hoge ogen, want de klassieker ziet er zeer goed uit op de Nintendo Switch en spelers hebben veel opties als het aankomt op de controls.
Natuurlijk kijken fans nu ook uit naar mogelijke remasters voor de andere delen in de franchise. Wat dat betreft lijkt er goed nieuws te zijn. Journalist Jeff Grubb melt namelijk dat Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption ook in de maak zijn voor de Nintendo Switch. Het zou mogelijk wel gaan om simpele ports en geen zorgvuldig gemaakte remasters.

Goede voorbereiding voor Metroid Prime 4

Dat Nintendo ook de andere delen in de franchise naar de Nintendo Switch wil brengen is niet zo vreemd. Er wordt namelijk nog steeds hard gewerkt door Retro Studios aan Metroid Prime 4. Met de originele trilogie op de Nintendo Switch kunnen de oude fans weer hun herinneringen oprakelen en kunnen nieuwe fans met het verhaal in aanraking komen.
Eigenlijk zou Metroid Prime 4 gemaakt worden door een andere studio. De ontwikkeling verliep alleen zo slecht, dat Nintendo heeft besloten om toch weer te vertrouwen op Retro. Daardoor is er alleen wel veel vertraging opgelopen.