Switch-versie EA Sports FC 24 is “enorme prestatie”

News
woensdag, 19 juli 2023 om 12:30
ea sports fc 24 haalandf1689331167
FIFA-spelers op Switch hebben een paar moeilijke jaren achter de rug. Sinds FIFA 19 heeft EA namelijk alleen nog maar Legacy Editions uitgebracht. Maar dat verandert met EA Sports FC 24: de Switch-versie van deze game zou een enorme prestatie zijn.
FIFA op de Switch is al in geen jaren daadwerkelijk verbeterd. De laatste paar versies van de game waren op Switch Legacy Editions, wat inhoudt dat ze eigenlijk hetzelfde zijn als de vorige game, maar aangepast met de spelers en rankings van het nieuwe seizoen. Op de Switch draaide FIFA zelfs op een heel andere engine dan op andere platforms.
Maar met FIFA-opvolger EA Sports FC 24 ziet de toekomst er voor Switch-eigenaren hopelijk beter uit. John Shepherd van EA vertelt IGN dat de Switch-versie van EA Sports FC ongeveer overeen zal komen met de PS4 en Xbox One versies. Er zijn nog wat verschillen door hardware beperkingen (er is geen crossplay met andere platforms), maar de Ultimate Team-modus zal bijvoorbeeld eindelijk hetzelfde zijn als op andere consoles.

Jaren werk voor Switch-versie EA Sports FC 24

Deze enorme verbetering van de Switch-versie van EA Sports FC is niet zomaar gebeurd. Het heeft jaren gekost om de game goed te laten draaien op de Switch. Daarbij is veel ondersteuning nodig geweest van het team achter de Frostbite-engine, waar FIFA al een aantal jaren in gemaakt wordt op andere consoles.
Shepherd noemt het een enorme prestatie dat EA Sports FC 24 kan draaien op de Switch. Uiteraard moeten we nog even wachten voor we zelf kunnen zien of deze versie van de game echt zo indrukwekkend is. EA Sports FC 24 verschijnt op 29 september.

Populair Nieuws