'Metroid Prime Remastered was al ruim een jaar klaar voor release'

News
maandag, 13 februari 2023 om 13:00
metroid prime remasteredf1676287672
Vorige week kwam Nintendo plotseling met Metroid Prime Remastered voor de Nintendo Switch. Nu lijkt het erop dat de game al ruim een jaar klaar lag voor release.
Er waren al eerder geruchten dat Nintendo sommige games op de plank laat liggen, om de titel vervolgens later uit te brengen. Zo heeft Fire Emblem Engage een rating gekregen van de Australische en Duitse rating boards bijna twee jaar voor release. Normaal wordt pas een rating gegeven aan een game die bijna klaar, omdat er niks meer drastisch veranderd kan worden.
Het lijkt er nu ook op dat Nintendo heel geduldig is geweest met de release van Metroid Prime Remastered, ondanks de verrassende shadow drop tijdens de laatste Direct. De USK, de Duitse rating board, heeft de game namelijk al beoordeeld ruim 18 maanden voor release. De datum voor de classificatie was op 27 juli 2021.

Goed nieuws voor Metroid Prime 4?

De reden dat Nintendo deze opvallende strategie lijkt aan te houden, komt mogelijk door twee zaken. Enerzijds kan Nintendo op deze manier haar releases mooi uitspreiden, zodat er bijvoorbeeld niet vier games in november uitkomen, maar vervolgens niks in de eerste maanden van het nieuwe jaar.
Anderzijds kan Nintendo de uitgestelde games gebruiken als promotie. Veel fans wachten immers met smart op Metroid Prime 4. Nu worden ze met de remaster even zoet gehouden en kan Nintendo ook nieuwe fans aan zich binden. Er moet in dat geval alleen niet te lang gewacht worden met de release van Metroid Prime 4, waardoor nu de hoop is dat die game niet nog eeuwenlang op zich laat wachten.