Met deze LEGO-sets van Formule 1 auto's begint het seizoen goed

Article
zaterdag, 24 februari 2024 om 11:00
Het duurt niet lang meer voor het Formule 1-seizoen van 2024 begint. Afgelopen week zijn de eerste technische tests zelfs al gedaan. Wie in aanloop naar een GP (of juist in een off-week) de sfeer nog meer in huis wil halen, kan één van deze LEGO-sets overwegen.

Technic McLaren Racewagen

De Formule 1 is een thema dat geregeld terugkomt bij LEGO, bijvoorbeeld in de Technic-lijn. Zo is er al enige tijd een McLaren racewagen van LEGO Technic in de handel. Dit raceteam lijkt sowieso groot LEGO-fan, zoals we naarmate deze lijst vordert nog wel gaan merken.
De auto die je met deze set bouwt is trouwens al wat ouder. Het is namelijk auto waar McLaren in 2022 mee reed. Up-to-date is hij dus niet, maar als je juist de versie uit 2022 heel mooi vindt, is het geen verkeerde aanschaf.
lego mclaren 2023f1708444272

Speed Champions McLaren Racewagen

Ook in een nieuwere lichting Formule 1 LEGO-sets vinden we weer een bijdrage van McLaren. Dit keer is het de auto van 2023, compleet met door Google Chrome gedomineerde livery. Aan stickers is er in deze set dan ook geen tekort.
In tegenstelling tot de Technic-bolide van 2022, is deze auto gemaakt van traditionele LEGO-steentjes (ook wel bekend als LEGO System). Het is bovendien een wat compacter en betaalbaarder model. Er is zelfs een coureur meegeleverd, al is dit felgele mannetje niet te identificeren als Norris of Piastri.
lego mercedes w14 pull backf1708444084

Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Pull-Back

Ook Mercedes heeft zijn auto van vorig seizoen aangeleverd om een LEGO-set van te maken. De Mercedes-AMG F1 W14 E Performance (of gewoon Mercedes W14) is in deze set omgetoverd tot een klein autootje van een bescheiden aantal Technic-steentjes.
Maar hij heeft wel een klassieke functie voor een speelgoed-auto, namelijk een pull-back motor. Daarmee kun je zonder al te veel moeite de W14 door je kamer laten scheuren. Het lijkt ons wijs om er geen twee tegelijk dezelfde bocht in te sturen, we hebben namelijk gezien dat dat nog weleens mis kan gaan.
lego mclaren sennaf1706792002

Icons McLaren MP4/4 en Ayrton Senna

McLaren moet erg veel van LEGO houden, want het team levert niet alleen huidige auto’s. Wie al langer Formule 1-fan is, of zich heeft ingelezen, moet bekend zijn met drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna. Al die titels zijn gehaald als McLaren coureur.
Daarbij is de titel van 1988 speciaal. Het was Senna’s eerste Formule 1-titel en de MP4/4 waarin hij hem haalde is nog altijd één van de meest dominante auto’s in de geschiedenis van de sport. Het is dan ook geen wonder dat deze is uitgekozen om om te toveren tot LEGO-set.
lego mercedes w14f1708444170

Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance

Waar LEGO met verschillende McLaren-auto’s aan de slag mag, kunnen Mercedes-fans kiezen uit twee versies van dezelfde Formule 1-auto. De eerder genoemde W14 met pull-back motor zullen veel kinderen leuk vinden, maar we hebben zo’n vermoeden dat volwassenen vooral zullen kiezen voor deze versie zonder motor.
Want hoewel beide Technic-sets zijn, is deze aanzienlijk groter. Dat brengt een veel meer getailleerd design met zich mee. Bovendien telt deze set meer steentjes, dus ben je langer bezig om hem te bouwen.