‘Meerdere WhatsApp accounts gebruiken wordt veel makkelijker’

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 14:30
whatsappf1631522124
WhatsApp is door de jaren heen eigenlijk best eenvoudig gebleven. Maar Meta werkt nu ineens aan allerlei nieuwe features voor de app. Nu is bijvoorbeeld een feature ontdekt die het mogelijk maakt om meerdere accounts op één apparaat te gebruiken.
Als je meerdere WhatsApp-account hebt, dan zul je waarschijnlijk weten dat dat niet altijd even makkelijk is. Onder normale omstandigheden laat WhatsApp je namelijk maar één account per apparaat gebruiken. WABetaInfo heeft ontdekt dat dat mogelijk gaat veranderen.
Er is namelijk een feature in ontwikkeling voor WhatsApp Business die het mogelijk maakt om op hetzelfde apparaat te wisselen tussen twee accounts. Dat is handig voor wie bijvoorbeeld een persoonlijk en een zakelijk account heeft, of voor meerdere bedrijven WhatsApp beheert. De feature is nog niet beschikbaar, ook niet in een bèta-versie van de app, dus hij kan nog niet getest worden.
Het is nog niet helemaal duidelijk of deze feature ook naar de gewone versie van WhatsApp komt. Zakelijke gebruikers zullen waarschijnlijk meer aan deze feature hebben dan de meeste particulieren. Maar desondanks zullen er ongetwijfeld mensen zijn die deze feature ook graag in de normale app zouden zien.

WhatsApp krijgt stapels nieuwe features

Meta lijkt haast bezig met een grote verbouwing van WhatsApp. In de afgelopen weken zijn er meerdere nieuwe features onthuld of uitgelekt, zoals Channels of het verzenden van foto’s in een hogere kwaliteit. Overigens is de tegenhanger van meerdere accounts op één apparaat, namelijke één account op meerdere apparaten, al een tijdje mogelijk. Sinds kort mogen je extra apparaten eindelijk ook telefoons zijn.