WhatsApp is nu op meerdere telefoons te gebruiken

News
woensdag, 26 april 2023 om 10:00
2021 09 07 whatsappf1631050886
WhatsApp wordt voornamelijk op smartphones gebruikt, maar er bestond al langer een optie om op andere apparaten in te loggen. Dat konden alleen geen smartphones zijn. Vanaf nu kan dat wel en kun je hetzelfde WhatsApp account dus op meerdere telefoons gebruiken.
Sinds vorig jaar zijn de mogelijkheden om WhatsApp op andere apparaten sterk verbeterd. Aanvankelijk moest je bijvoorbeeld altijd je telefoon bij de hand hebben, ook al gebruikte je WhatsApp Web. Tegenwoordig kun je tot maximaal vier andere apparaten toevoegen en vervolgens gebruiken als je telefoon heel ergens anders ligt.
Maar voor mensen die meerdere telefoons gebruiken was er nog altijd geen manier om hetzelfde WhatsApp-account op alle toestellen te gebruiken. Maar vanaf nu zijn ook smartphones te gebruiken als gekoppelde apparaten. Je moet dan, net als wanneer je een computer of tablet gebruikt, een QR-code scannen met een telefoon waarop WhatsApp is ingelogd, waarna beide telefoons hetzelfde account kunnen gebruiken.
Het blijft nog steeds zo dat één van de telefoons het primaire apparaat blijft. Extra telefoons worden weer uitgelogd wanneer WhatsApp er langere tijd niet op gebruikt wordt. Als je je primaire telefoon een tijd niet gebruikt, worden al je gekoppelde apparaten automatisch uitgelogd.

Wanneer kun je WhatsApp op extra smartphones gebruiken?

De mogelijkheid om een telefoon te gebruiken als tweede apparaat wordt per direct uitgerold en binnen een paar weken moet iedereen de update hebben gehad. Datzelfde geldt voor een andere update. Je kunt een gesprekspartner binnenkort namelijk vragen of je een bericht dat eigenlijk gaat verdwijnen toch mag bewaren.