Starfield haalt niet zoveel inspiratie uit sci-fi

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 14:00
starfield artworkf1683633013
Wie van sciencefiction houdt heeft de ogen waarschijnlijk gericht op Starfield. Maar hoewel de game absoluut sci-fi is, is dat genre niet de belangrijkste inspiratie voor de game. Regisseur Todd Howard wijst naar een heel ander soort game als grote invloed.
Wanneer je een game maakt in een bepaald genre lijkt het logisch om naar dat genre te kijken voor inspiratie. Maar dat is natuurlijk geen verplichting. Todd Howard vertelt IGN bijvoorbeeld dat hij titels als No Man’s Sky en Mass Effect niet per se ziet als een grote invloed op Starfield.
Howard begrijp waar de vergelijking vandaan komt: het is logisch om sci-fi naast andere sci-fi te leggen en overeenkomsten te zien. Ook vergelijkingen met The Elder Scrolls en Fallout zijn niet onterecht, aangezien Starfield op bepaalde vlakken hetzelfde speelt. Maar een groot deel van de inspiratie voor Starfield komt uit titels als Red Dead Redemption 2.
Howard omschrijft dat zulke games, die je naar een andere wereld verplaatsen, een grote invloed waren. Red Dead Redemption laat je een Western-fantasie leven. Het doel van Starfield is om je te laten leven als een ontdekkingsreiziger in een fantasy-setting.

Wanneer is de release van Starfield?

Het duurt niet al te lang meer voor we er zelf achter kunnen komen hoeveel Starfield lijkt op Red Dead Redemption 2. De game verschijnt namelijk op 6 september. Als je één van de duurdere edities van de game koopt kun je zelfs vijf dagen eerder aan de slag.