‘WhatsApp krijgt een nieuw soort berichten’

News
donderdag, 15 juni 2023 om 10:00
whatsappf1631522124
Het ziet ernaar uit dat je binnenkort op een nieuwe manier berichten kunt sturen in WhatsApp. In de bètaversie van de app wordt namelijk een nieuwe feature getest. Hiermee kun je videoberichten opnemen en versturen.
Je kunt natuurlijk al een tijdje foto’s en video’s versturen via WhatsApp. Foto’s kun je eventueel vanuit de app maken, maar video’s moeten vooraf opgenomen zijn. WABetaInfo meldt nu dat dat gaat veranderen.
Je kunt in de nieuwe bèta namelijk videoberichten opnemen op dezelfde manier als audioberichten. Dat wil zeggen dat je naast het veld waarin je kunt typen een knop vindt waarmee je een video-opname kan starten. Die zit op dezelfde plek als de knop voor audioberichten en door te tikken kun je wisselen tussen de twee opties.
De videoberichten moeten authentieker overkomen dan wanneer je een video vooraf opneemt en verstuurt. Ze mogen maximaal een minuut duren, zijn end-to-end versleuteld en kunnen niet doorgestuurd worden. Je kunt ze wel opslaan door een schermopname te maken.

Videoberichten niet de enige nieuwe WhatsApp feature

Het is nog niet bekend wanneer WhatsApp de videoberichten verder gaat uitrollen. Maar om nieuwe features hoeven gebruikers niet verlegen te zitten, want Meta is de app flink aan het veranderen. Zo komt er een nieuwe Channels-feature, kun je binnenkort foto’s in hogere kwaliteit versturen en overweegt Meta om een AI-chatbot aan de app toe te voegen.