Meer dan 14.000 Call of Duty-spelers zijn in één dag geband

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 17:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Net zoals veel andere online games, kampt Activision Blizzard geregeld met cheaters in Call of Duty. Soms gaat er alleen een flinke bezem doorheen, want in één dag tijd zijn er maar liefst 14.000 Call of Duty-cheaters geband.
Activision Blizzard is al een tijd bezig met een flinke campagne tegen cheaters. De valsspelers zorgen namelijk voor veel onvrede bij de spelers die zich wel aan de regels houden. Niks is namelijk minder leuk dan dat jouw overwinning in Call of Duty Warzone 2.0 wordt afgepakt door iemand die zelf niet hoeft te mikken.
In 2021 kwam het bedrijf daarom met een nieuw systeem tegen cheaters, genaamd Ricochet. Dat systeem bleek effectief en spelers waren er zeer tevreden mee, maar cheat-makers zijn altijd bezig om nieuwe manieren te verzinnen om niet gepakt te worden.
Nu heeft alleen Activision Blizzard weer een nieuwe methode gevonden om cheaters op te sporen. Dat blijkt uit een tweet van Call of Duty Updates. Dankzij ‘nieuwe detecties’ die zich direct op de bron kunnen richten van cheat-ontwikkelaars, zijn er in 24 uur tijd maar liefst 14.000 cheaters geband in Call of Duty Warzone 2.0 en Call of Duty Modern Warfare 2.

Zelfs cheaters in oude Call of Duty games

Cheaters zijn niet alleen een probleem in de meest recente games van de bekende franchise. Er zijn de laatste tijd namelijk ook veel valsspelers in oude Call of Duty games, zoals de originele Call of Duty Modern Warfare 2 uit 2009.
Door recente verbeteringen aan matchmaking zijn die games nu weer te spelen op de Xbox via backwards compatibility en plotseling weer heel populair geworden. Populairder zelfs dan de nieuwe games. Maar de PC-versie is vorige week gedwongen offline gehaald, omdat er virussen werden gedeeld via gehackte lobbies.

Populair Nieuws

Laatste Reacties