‘House of the Dragon brengt grote Game of Thrones locatie terug’

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 16:30
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Er zijn weinig films en series die momenteel nog kunnen filmen. Maar de productie van House of the Dragon is gewoon in volle gang. Nieuwe setfoto’s onthullen nu dat een grote Game of Thrones-locatie terugkomt, waarmee meteen flink wordt afgeweken van het boek.
Er zijn stakingen gaande van zowel schrijvers als acteurs, maar House of the Dragon heeft het geluk onder beide uit te komen. Dat het werk aan de serie gewoon doorgaat, betekent ook dat er informatie over naar buiten blijft komen. Zo is er een zeer interessante foto gemaakt van de set van de serie.
Een Twitter-gebruiker heeft namelijk een foto gedeeld waarop te zien is dat The Wall gebouwd wordt (via WinterIsComing). Dat is natuurlijk een belangrijke locatie in Game of Thrones, maar het is op zijn minst opvallend te noemen dat hij ook in seizoen 2 van House of the Dragon te zien is. In het deel van het boek Fire & Blood waar het nieuwe seizoen op gebaseerd is, komt The Wall namelijk helemaal niet voor.

Wat voor rol heeft The Wall in House of the Dragon?

Dat wil niet zeggen dat House of the Dragon dezelfde een totaal andere richting inslaat dan het boek. The Wall bestaat wel al in de periode waarin House of the Dragon zich afspeelt en wordt verderop in het boek wel genoemd en bezocht. Bovendien zijn er in seizoen 1 van de serie personages naar Winterfell gestuurd, dus een klein uitstapje naar The Wall is niet ondenkbaar.
Wat voor rol The Wall precies heeft in het nieuwe seizoen van House of the Dragon, zullen we pas weten wanneer de serie weer met nieuwe afleveringen komt. Maar daar kunnen we nog even op wachten. De Game of Thrones-prequel mag dan geen last hebben van stakingen, maar de verwachting is alsnog dat seizoen 2 op zijn vroegst in 2024 verschijnt.