LEGO maakt Clone Wars fans blij met nieuwe Star Wars set

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 17:30
Return of the Jedi wordt dit jaar 40, maar een jubileum waar je minder vaak over hoort is het 20-jarig bestaan van de originele Clone Wars-serie uit 2003. Maar die serie en zijn vervanger uit 2008 staan wel degelijk in het zonnetje. Zo maakt LEGO fans van The Clone Wars nu blij met een nieuwe set.
Star Wars: The Clone Wars biedt veel verhalen die het gat tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith opvullen. Bovendien laat de serie ook veel delen van het klonenleger zien die in de films niet of nauwelijks in beeld komen. Daar horen ook voertuigen bij die je niet zoveel ziet.
Eén van die voertuigen wordt nu een LEGO-set, namelijk het Coruscant Guard Gunship. Het zal niet totaal onbekend zijn voor wie alleen de films gezien heeft. Het is in principe hetzelfde soort gunship als waarmee Yoda en de klonen in Attack of the Clones op Geonosis arriveerden. Maar de versie die de Coruscant Guard gebruikt is geschilderd in ander kleuren.
Ook de figuurtjes in de set komen niet direct overeen met iets dat je in de films ziet. In plaats van klonen in hun normale harnas en misschien een Jedi-generaal, wordt dit schip bemand door Coruscant Guard-klonen met rode markeringen op hun harnas. Ze worden aangevoerd door Commander Fox en vergezeld door Palpatine en Padmé.

Wanneer is de release van het Coruscant Guard Gunship van LEGO?

Het Coruscant Guard Gunship wordt een redelijk grote set, met meer dan duizend steentjes. Liefhebbers hoeven bovendien niet al te lang te wachten, want de set verschijnt op 1 september. Daarmee begint september een aardig drukke maand te worden voor LEGO Star Wars, want verschillende Ahsoka-sets, waaronder The Ghost, lanceren ook in die maand.

Populair Nieuws