Oude Call of Duty games worden ineens massaal gespeeld

News
donderdag, 20 juli 2023 om 17:30
call of duty modern warfare 2f1689864415
Vrijwel elk jaar komt er een nieuwe Call of Duty game uit, maar de meest recente is niet de meest populaire. Oude games uit het Xbox 360-tijdperk worden nu namelijk ineens massaal gespeeld.
Call of Duty Modern Warfare 2 heeft vorig jaar een nieuwe versie gekregen. De Modern Warfare-reeks heeft in 2019 immers een reboot gekregen, met een andere versie van het verhaal en de bekende personages. Dit jaar gaat de reeks verder met Call of Duty Modern Warfare 3.
Maar de nieuwste Call of Duty is momenteel niet de populairste betaalde Call of Duty game. Op de lijst van top paid games van Xbox staat de oude versie van Call of Duty Modern Warfare 2 bovenaan, gevolgd door Call of Duty Black Ops II, Call of Duty Black Ops en Call of Duty Modern Warfare 3. De 2022-versie van Call of Duty Modern Warfare 2 is pas op de elfde plaats terug te vinden op de lijst!

Waarom zijn de oude games ineens zo populair?

Het lijkt een beetje vreemd dat spelers massaal de oude games hebben opgestart, maar er is een goede reden voor. Microsoft heeft namelijk gezorgd dat online matchmaking weer werkt voor de Xbox 360 games. Afgelopen weekend hebben veel spelers daardoor de games weer gespeeld.
Er wordt nu gespeculeerd dat Microsoft niet zomaar de matchmaking heeft gefixt. Met de overname van Activision Blizzard aan de horizon, lijkt het erop dat de oude Call of Duty games aan Game Pass worden toegevoegd.