Nieuwe Call of Duty Warzone anti-cheat software verschijnt volgende maand

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 12:00
call of duty warzonef1583833409
Call of Duty heeft al een lange tijd last van een cheater probleem. Activision doet veel pogingen om de cheaters tegen te houden, maar dit lukt niet echt. Volgende maand krijgt Call of Duty Warzone voor PC nieuwe anti-cheat software. Het Twitteraccount van Call of Duty tweet dan ook alvast met een bericht waarin cheaters worden gewaarschuwd.
Activision waarschuwt cheaters in een tweet geplaatst op het officiële twitteraccount van Call of Duty. De tweet begint met dat het bedrijf het een eer vindt om games te maken voor "de beste fans in de wereld". Het bedrijf zegt dat het soms fouten maakt, maar wel haar best doet.
Daarna richt het bericht zich meer op de cheaters. Het komt er op neer dat valsspelen de Call of Duty games verpest. Activision waarschuwt de cheaters en zegt dat deze binnenkort van Activision zullen gaan horen.

Wat bedoelt Activision hiermee?

Hier doelt Activision dus op de nieuwe anti-cheat software dat volgende maand naar Warzone komt. De naam van de software is Ricochet. Niet iedereen is blij met de nieuwe software, want de software wil namelijk toegang tot wel heel veel bestanden in je computer. Dit vertrouwen mensen niet, maar Activision stelt spelers gerust met de boodschap dat de software alleen aanstaat wanneer de game is opgestart.
Sinds de release van Warzone zijn er al veel problemen met de hoeveelheid aan cheaters. Activision probeert er veel tegen te doen, maar dit lukt tot nu niet echt. Het bedrijf is zelfs zo ver gegaan dat mensen die eerder een ban hebben gekregen geen tweede kans krijgen in de nieuwe Call of Duty Vanguard game. De nieuwe anti-cheat software die wordt toegevoegd aan Warzone komt ook naar Call of Duty Vanguard.
Call of Duty is trouwens niet de enige gamereeks die problemen heeft met cheaters. Ook Battlefield 2042, de nieuwe game van de Battlefield serie, heeft erg veel last van cheaters. Het cheater probleem is dus niet alleen maar af te schuiven op Activision.

Populair Nieuws