Al meer dan 100 games geschikt voor Steam Deck

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 8:30
steam deck valve close upf1628604674
Binnenkort komt de Steam Deck, Valve's draagbare PC, er aan. Op het apparaat moeten PC games te spelen zijn, maar het duurt nog wel even voordat alle PC games hiervoor geschikt zijn. Toch zouden er volgens PCGamesN in ieder geval al meer dan 100 spellen geschikt zijn voor het apparaat.
Hoewel de Steam Deck uitkomt als losse 'console', wil Valve niet dat het apparaat een op zichzelf staand ding wordt, maar juist eerder een verlenging van de PC. Mede daarom zal de cloud save zo werken dat je heel snel kan wisselen tussen PC en Steam Deck.

Welke PC-games zijn direct geschikt voor Steam Deck?

Er is dus ook niet voor gekozen om met eigen games te komen voor de Steam Deck. Het is de bedoeling dat alle games op Steam uiteindelijk goed te spelen zijn via het apparaat. Games die volgens PCGamesN meteen al goed zullen werken zijn bijvoorbeeld Death Stranding, Life is Strange 2 en Star Wars Jedi: Fallen Order.
Wanneer je het apparaat ontvangt zal het mogelijk zijn om alle games van Steam te spelen, maar veel games zullen op dat moment nog niet optimaal werken. Om spelers hiervoor te waarschuwen is er een speciaal rating systeem gekomen.
De Steam Deck zal in februari voor het eerst in handen komen van het publiek, zo is onlangs bekendgemaakt door Valve. De apparaten zijn te bestellen via verschillende email rondes. Er worden emails verstuurd aan mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven en daarna krijgen deze mensen de mogelijkheid om het apparaat te bestellen.