Nieuwe releasedatum Steam Deck eindelijk bekendgemaakt

News
donderdag, 27 januari 2022 om 12:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Steam Deck, de nieuwe handheld console van Valve, komt in februari uit. Dit heeft het bedrijf officieel bevestigd. Ondanks dat er veel nieuws naar buiten kwam over de Steam Deck, bleef het lang de vraag wanneer we het apparaat konden gaan verwachten. Maar nu is de releasedatum eindelijk bekend.
Oorspronkelijk zou de Steam Deck vorig jaar al uit gaan komen, maar de release is uitgesteld naar dit jaar. Wanneer we dan de Steam Deck mochten ontvangen was onbekend, maar nu is daar meer duidelijkheid over dankzij een nieuwe blogpost van Valve.

Wanneer kunnen de eerste Steam Deck's worden gekocht?

Op 25 februari wordt het mogelijk om via een email van Valve de Steam Deck te bestellen. Op 28 februari zullen de Steam Decks verzonden worden naar mensen die deze hebben besteld. Er is een beperkt aantal exemplaren beschikbaar, dus het is mogelijk dat het niet lukt om een Steam Deck te bestellen. Vorig jaar hebben mensen namelijk al een pre-order kunnen plaatsen voor de Steam Deck.
Valve zal met meerdere golven aan Steam Decks komen, waardoor je dus even moet wachten om later de kans te krijgen de Steam Deck alsnog te kopen en te ontvangen. Dit is niet vreemd, aangezien er al langer een chiptekort is en Valve hier ook zeker wel problemen mee heeft gehad of nog heeft. Toch lijkt het erop dat Valve een grote voorraad aan Steam Deck-exemplaren heeft.
Volgens Steam zullen er wekelijks nieuwe mails worden verstuurd om de mogelijkheid te geven om de Steam Deck te bestellen. In ieder geval zullen vanaf 28 februari een hoop spelers via de Steam Deck kunnen spelen en wordt duidelijk hoe goed het apparaat werkt.

Populair Nieuws