Steam Deck krijgt een ratingsysteem voor welke games geschikt zijn

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 14:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Valve heeft in een YouTube video aangekondigd dat er een ratingsysteem wordt toegevoegd aan de Steam Deck. Zo kan je als gebruiker makkelijk zien welke games wel en niet geschikt zijn voor de draagbare console.
De Steam Deck van Valve komt al bijna uit. In december moet de nieuwe console op de markt komen. Nu heeft Valve een video naar buiten gebracht waarin bekend wordt gemaakt dat er een handige functie wordt toegevoegd aan de Steam Deck.
Steam heeft een groot aanbod aan games die geschikt zijn voor de PC. Sommige games die via Steam worden verkocht hebben goede hardware nodig, dit past alleen niet allemaal in de Steam Deck. Daarom zijn sommige games niet echt geschikt voor het apparaat. Om erachter te komen of een game wel of niet geschikt is komt Valve dus met een ratingsysteem. De games worden beoordeeld door een team van Valve.

Welke ratings zijn er?

Er zijn vier verschillende ratings voor de Steam Deck. Een groene rating betekent dat de game geschikt is, een gele rating zegt dat de game wel speelbaar is, maar dat de speler zelf nog wel wat extra werk moet verrichten. Een teken met een streep er doorheen betekent dat de game helemaal niet speelbaar is en een vraagteken geeft aan dat het nog onduidelijk is of de game te spelen is op de Steam Deck.
Welke rating een game krijgt heeft verder geen gevolgen. Het is nog altijd aan jou om de games wel of niet op te starten op je Steam Deck. Het zal dan wel zo zijn dat games met een lage rating niet goed of helemaal niet te spelen zijn.
Toch zegt Steam erbij dat een rating niet vast staat. Games kunnen natuurlijk updates krijgen, waardoor ze wel geschikt worden voor de Steam Deck. Mocht je favoriete game dus zijn gecategoriseerd als niet speelbaar, kan dit nog altijd veranderen.