Steam laat je straks ook een QR-code gebruiken

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 10:00
screenshot 2021 07 16 092801f1626420534
Steam krijgt een nieuwe functie waardoor je kan inloggen met een QR-code. Dit heeft dataminer Pavel Djundik op Twitter gedeeld. De functie is nog niet beschikbaar voor gebruikers, maar is wel te vinden in de codes.
Steam krijgt er een nieuwe mogelijkheid bij om te kunnen inloggen. Dit blijkt uit nieuwe codes die zijn verschenen na een nieuwe Steam update. In de codes is goed te zien hoe het inloggen met een QR-code gaat werken. Naast de normale manier om in te loggen staat een QR-code die je moet scannen met de Steam App voor de telefoon.

Wanneer worden de QR-codes toegevoegd?

Codes voor de functie zijn gevonden na een recente update van Steam. Het is niet duidelijk wanneer de functie wordt toegevoegd, maar verwacht wordt dat het ongeveer op hetzelfde moment uit gaat komen als de Steam Deck, ergens in december dus. De functie gaat waarschijnlijk ook gebruikt worden voor de Steam Deck.
Voor de Steam Deck zal normaal inloggen geen probleem zijn, maar het scannen van een QR-Code maakt het wel een stuk makkelijker. Daarom zorgt de toevoeging van de functie ervoor dat er een goed alternatief is.
De QR-code wordt een andere manier van inloggen. Het zal nog steeds mogelijk zijn om op de traditionele manier in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Het gebruik van het inloggen met een QR-Code is makkelijker, maar wordt dus niet verplicht.