Steam Deck krijgt compleet nieuwe vorm van Cloud Save

News
woensdag, 26 januari 2022 om 19:00
steam deck valve close upf1628604674
De Steam Deck van Valve komt er bijna aan en daarom heeft het bedrijf bekendgemaakt hoe het opslaan van de games zal gaan werken. Dit zal gaan via Dynamic Cloud Sync. Dit zal het wisselen tussen de Steam Deck en PC erg makkelijk maken.
Valve wil dat de Steam Deck geen eigen console wordt, maar juist een toevoeging van de PC. Daarom komen er ook geen exclusieve Steam Deck games. Nu maakt een nieuwe aangekondigde functie het nog makkelijker om dit doel van Valve te behalen.

Switchen tussen PC en SteamDeck wordt makkelijk

Het opslaan van progressie in games zal gaan via Dynamic Cloud Sync. Dit betekent dat de vooruitgang direct op de cloud wordt opgeslagen en er dus geen verschil zal bestaan tussen de vooruitgang op je PC Steam-account en de Steam Deck.
Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld eerst op de Steam Deck te spelen en daarna door te gaan op de PC zonder dat je de Steam Deck hoeft uit te schakelen. Je kan namelijk gewoon doorspelen vanaf het punt waar je dus op de Steam Deck hebt gestopt.
De Steam Deck komt dus binnenkort uit en het is de vraag hoe succesvol de console van Steam zal gaan worden. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle games op Steam goed speelbaar worden via de Steam Deck, maar dit zal niet al vanaf het begin het geval zijn. Daarom is er een ook functie toegevoegd waar je aan kan zien welke games geschikt zijn voor de Steam Deck.