Spotify reageert op gedoe rondom Joe Rogans podcast

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 9:00
spotify g25fc15013 1920f1643668986
Het is je vast niet ontgaan: Joe Rogan ligt flink onder vuur omdat hij in zijn podcast verkeerde informatie rondom COVID-19 zou verspreiden. Velen vragen Spotify de podcast offline te halen. Spotify heeft nu een reactie naar buiten gebracht.
De reactie van Spotify is op de situatie rondom Joe Rogan, COVID-19 en de bekende artiest Neil Young. Young wil dat zijn muziek offline wordt gehaald om een statement te maken tegen de manier waarop Rogan in zijn podcast spreekt over COVID-19. De zanger wil niet dat zijn muziek te horen is op een platform waarop ook onjuiste informatie over COVID-19 verspreid wordt. Spotify noemt geen namen in de reactie, maar laat duidelijk merken hoe het bedrijf in de discussie staat en wat voor acties de muziekdienst gaat ondernemen.
Spotify is volgens Daniel Elk, de oprichter van de muziekdienst, ooit ontworpen zodat alle muzikanten over de hele wereld een plek hebben om de muziek die zij maken te delen. Volgens Elk zit er aan elk liedje en elke podcast een kant die goed of slecht is. Elk laat weten dat hij het persoonlijk ook niet eens is met sommige content op Spotify, maar dat hij de content op het platform ook niet wil censureren:

Wat betekend dit voor Joe Rogan en Neil Young?

Wat deze uitspraak precies betekent voor Rogan of zijn tegenstanders is eigenlijk een beetje onduidelijk. Rogans podcast is op het moment van schrijven nog niet offline gehaald, en of deze ooit offline gehaald gaat worden is niet bekend. Ook de muziek van Neil Young is nog te vinden, maar deze zal ongetwijfeld binnenkort van het platform verwijderd worden, gezien hij - en met hem inmiddels enkele anderen - geen platform wil delen met Rogan.

Populair Nieuws