Update - 'Media Markt stelt bizarre eis voor PS5 verkoop'

News
woensdag, 22 september 2021 om 14:00
ps5 controllerf1592919068
Nu de vraag naar de PS5 enorm hoog is en het aanbod juist extreem laag, proberen retailers er een extra slaatje uit te slaan. Media Markt stelt nu alleen wel een heel bizarre eis voor als je een PS5 wil komen.

Update - Media Markt ontkent PS5 bundel

Naar aanleiding van de aantijgingen hebben we contact opgenomen met Media Markt. Het aanbieden een zogeheten koppelverkoop is namelijk verboden. Volgens een woordvoerder van Media Markt worden er alleen geen PlayStation 5 exemplaren verkocht in combinatie met een overstap naar een andere energieleverancier. Media Markt probeert nog contact op te nemen met de klant die de bundel heeft gemeld, maar volgens de woordvoerder 'is de klant verkeerd ingelicht, heeft hij of zij het verkeerd begrepen of een combinatie van beiden'.

Origineel bericht

Tien maanden na de release van de PlayStation 5 is het nog steeds bijna een onmogelijke opgave om aan een exemplaar te komen, mits je de scalpers niet wil spekken. Op de vrije markt worden de meeste exemplaren namelijk meteen opgekocht door mensen die hem willen doorverkopen en met de PS5 lotingen bij Coolblue en BCC moet je heel veel mazzel hebben. En daar moet je vaak ook nog een paar extra accessoires of games er extra bij kopen.
Dat laatste trucje heeft Media Markt ook al een paar keer gehanteerd, maar de webwinkel lijkt nu een wel heel bizarre eis te stellen. Bastiaan Vroegop meldt namelijk op Twitter dat de Media Markt bij Amsterdam Centraal Station een aantal exemplaren te koop heeft staan. Daarvoor moet je alleen wel overstappen van energieleverancier en een verzekering erbij afsluiten. Dat loopt flink in de kosten, wat voor dat pakket zal je 700 euro moeten betalen, in plaats van de gebruikelijke 500 euro voor de PS5.

PS5 tekorten houden niet op

De reden dat webshops en retailers deze bizarre eisen kunnen stellen, is omdat het nog een lange tijd zal duren voordat de PlayStation 5 overal normaal verkrijgbaar is. De tekorten worden namelijk veroorzaakt door een achterstand op het gebied van semiconductor-chips, waar de productie niet zomaar van kan worden verhoogd. Die draait namelijk al maanden op volle toeren sinds de fabrieken weer open zijn na de corona-crisis.
Dat betekent dat het tot ver in 2022 kan duren voordat de beschikbaarheid van de PS5 een beetje normaal is, maar het kan ook nog langer duren. Volgens de Japanse fabrikant Toshiba kunnen de tekorten zelfs doorgaan tot en met 2023!
Dit bericht is op 22 september 2021 aangepast.