WhatsApp komt met nieuw systeem voor rapporteren

News
woensdag, 22 september 2021 om 14:30
whatsappf1632217801
WhatsApp kwam eerder deze maand onder streng toezicht vanwege een onderzoek naar zijn berichtrapportage- en moderatiesysteem. Nu werkt het bedrijf aan een nieuwe methode voor gebruikers om berichten te melden. Volgens details die zijn opgemerkt door WABetaInfo, biedt de nieuwste bètaversie van WhatsApp op Android de mogelijkheid om afzonderlijke, specifieke berichten aan WhatsApp te rapporteren.
WhatsApp gaat gebruikers meer opties geven bij het rapporteren van ongepaste content op de berichten-app. Er komt nu een manier om slechts één enkel bericht voor controle te verzenden naar WhatsApp, of het nu gaat om een ​​individuele chat, een groepsdiscussie of een zakelijk account. Eerder kreeg WhatsApp kritiek dat het huidige systeem waarbij je een contact rapporteert te weinig transparant is.
Bij het selecteren van een specifiek bericht, zien degenen die WhatsApp bètaversie 2.21.20.1 gebruiken een nieuwe vervolgkeuzelijst staan. Als je op deze optie klikt, wordt een dialoogvenster geopend waarin gebruikers ook het overtredende bedrijf of contact kunnen blokkeren.

Nieuw systeem nu alleen nog in beta

WhatsApp test het nieuwe systeem alleen in bèta, en als je een tester bent, kan je makkelijk controleren of je de functie al in de berichten-app ziet. Houd een bericht lang ingedrukt, kies het menu met de drie puntjes, en vervolgens moet er 'Rapporteren' op het scherm verschijnen. Het is nog niet bekend wanneer de functie ook in de stabiele versie van WhatsApp beschikbaar is, maar de timing suggereert wel dat de ontwikkeling een reactie is op de recente moderatie-oproep.

Populair Nieuws