Massale Viaplay opzeggingen in aanloop naar GP Abu Dhabi

News
zondag, 20 november 2022 om 10:30
viaplay logof1646151900
Het Formule 1 2022 seizoen komt na dit weekend tot een einde. We kennen de winnaar al en het spannendste bij de GP van Abu Dhabi zal de strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap worden. Ook de verliezer is al bekend, want in aanloop naar de laatste F1 race zeggen leden massaal het Viaplay abonnement op.
Viaplay heeft het flink te verduren dit Formule 1 seizoen. De rechten voor F1, Darts en een aantal voetbalcompetities zijn sinds dit jaar in handen van het Scandinavische bedrijf. Fans klagen steen en been over de kwaliteit, elke race weer. Zo regende het flink wat klachten tijdens GP Brazilië om het onzinnige commentaar en ook de Carglass reclame in een enorme banner op het scherm viel niet goed. Nu is de laatste race van het seizoen nog niet eens begonnen, maar het regent alweer tweets rondom de streamingdienst.
Onderwerp dit keer: opzeggingen van Viaplay.

GP Abu Dhabi laatste race van het 2022 seizoen

Voor veel abonnees is de GP Abu Dhabi dus de laatste race die ze via Viaplay zullen kijken. Velen zullen waarschijnlijk overstappen op F1 TV Pro, terwijl anderen hopen op andere manieren op de races van 2023 te kijken. Ziggo is naar verluidt bezig om de uitzendrechten voor Formule 1 terug te krijgen, maar of dat gaat lukken is nog maar even de vraag. Viaplay heeft namelijk tot en met 2024 de rechten in handen.
De enige optie voor Ziggo om weer te mogen bieden hierop is wanneer Viaplay besluit afstand te doen. Gezien Viaplay momenteel flink verlies lijdt, is dit geen ondenkbaar scenario, maar zijn veel Formule 1 liefhebbers toch weer aangewezen op de streamingdienst. Viaplay heeft verder nog niets laten weten rondom eventuele wijzigingen komend seizoen.