Wat kunnen we van GTA Online verwachten in 2023?

Article
zondag, 20 november 2022 om 12:00
gta online headerf1664533617
Het is geen geheim dat Rockstar druk bezig is met de ontwikkeling van GTA 6. Maar hoe zit het ondertussen met de online wereld van Los Santos? Dit is wat we kunnen verwachten van GTA Online in 2023.
In oktober was het alweer negen jaar geleden dat GTA Online werd gelanceerd door Rockstar, destijds nog voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Ondertussen zijn we twee console-generaties verder en kunnen we uitkijken naar het tienjarige jubileum van de game, maar de populariteit van GTA Online blijft onverminderd.
Dat komt mede doordat Rockstar de online wereld trouw blijft ondersteunen. Elke week komt de ontwikkelaar namelijk met een nieuwe update om bepaalde content in het zonnetje te zetten of zelfs compleet nieuwe content te introduceren. Zo worden er geregeld nieuwe voertuigen, nieuwe modi en speciale festiviteiten aan GTA Online toegevoegd.
Door de blijvende support blijft de game ook nog eens veel inkomsten opleveren voor Rockstar. Het is dan ook geen verrassing dat de ontwikkelaar de GTA Online zo trouw blijft ondersteunen. Want waar spelers van Red Dead Online waarschijnlijk geen nieuwe content meer hoeven te verwachten, zal er in 2023 waarschijnlijk weer veel nieuwe dingen aan GTA Online worden toegevoegd.
gta online community seriesf1663336334

Meer input van de community

Eén van de dingen die spelers waarschijnlijk meer kunnen verwachten volgend jaar, is meer updates die inspelen op de spelers zelf: de community. Die richting is Rockstar de laatste tijd namelijk al steeds meer ingeslagen. Denk bijvoorbeeld aan de strijd tussen Sprunk en eCola.
Tijdens de frisdrank-oorlog konden spelers kiezen tussen de twee fabrikanten en hun voorkeur duidelijk maken door zoveel mogelijk drankjes achterover te tikken, maar ook door hun letterlijk en figuurlijk kleur te kiezen.
Een nog grotere toevoeging voor de community is de lancering van de Community Series. Het is al heel lang mogelijk om je eigen modi in GTA Online te maken, maar Rockstar kiest nu ook de beste daarvan uit en zorgt ervoor dat die makkelijk te spelen zijn en in de spotlight worden gezet.
Voor het maken van eigen modi zijn ook nieuwe tools toegevoegd door de ontwikkelaar. We verwachten dat Rockstar dit nog verder gaat uitbreiden in 2023, zodat niet er niet alleen steeds meer officiële content komt, maar ook wat er allemaal geboren wordt in de hoofden van spelers.
gta online dr dref1668611257

Je eigen muziek maken in GTA Online?

Als we de geruchten mogen geloven, dat zullen spelers ook een compleet andere nieuwe tool krijgen binnenkort in GTA Online. Daarbij gaat het niet om het maken van nieuwe levels of modi, maar het maken van je eigen muziek. Eerder dit jaar is namelijk ontdekt dat Take-Two Interactive, de uitgever van Grand Theft Auto, de merknaam ‘Rapponator’ heeft geregistreerd. Vervolgens zijn er in november ook nog eens ‘custom beats’ in de audio data gevonden.
Daardoor lijkt het erop dat Rockstar bezig is met een nieuwe manier voor spelers om hun eigen muziek in de game te maken en vervolgens waarschijnlijk ook te laten draaien op de radio. De naam Rapponator komt namelijk ook veel overeen met Beaterator, een muziek mixer die Rockstar heeft gelanceerd in 2009 voor de PSP en later ook voor iOS.
De ontwikkelaar is de laatste tijd sowieso steeds meer bezig met muziek in GTA. Zo heeft Rockstar Games een eigenlijk record label gelanceerd in samenwerking met CircoLoco, dat recent nog een gloednieuw nummer heeft uitgebracht van Skream samen met Jansons. En sinds de Carico Heist zijn er ook samenwerkingen geweest met grote artiesten, waaronder zelfs in-game cameo’s voor Dr. Dre en DJ Pooh.
Het lijkt er dus op dat Rockstar nog grote plannen heeft voor GTA Online in 2023 en het tienjarige jubileum voor de online modus van GTA 5!