Ziggo wil uitzendrechten Formule 1 weer in handen krijgen

News
woensdag, 16 november 2022 om 17:30
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Sinds dit jaar heeft Viaplay de uitzendrechten voor de Formule 1 overgenomen van Ziggo. De Nederlandse zender wil de rechten alleen weer terug in handen krijgen.
Nadat de Formule 1 negen jaar lang uitgezonden werd op Ziggo Sport, inclusief iconische commentatoren en analisten als Olav Mol en Robert Doornbos, ging de koningsklasse van de motorsport dit jaar over naar Viaplay. De Zweedse streamingdienst kwam met een Nederlandse versie en trok een eigen plan. Zo werden er nieuwe commentatoren aangetrokken en een bijna compleet niet team aan analisten.
De overgang is alleen niet heel positief ontvangen. Zo is er nog steeds wekelijks kritiek op de commentatoren van Viaplay en heeft de streamingdienst ook lange tijd last gehad van technische problemen. Bovendien moet er voor Viaplay een flink bedrag maandelijks worden overgemaakt, terwijl Ziggo Sport voor veel Nederlanders gratis te bekijken was.
Het zal voor de ontevreden klanten dan ook goed nieuws zijn dat Ziggo weer dolgraag de uitzendrechten voor de Formule 1 in handen wil krijgen. Dat laat directeur Marcel Beerthuizen weten in een uitzending van Ziggo Sport.

“We zijn altijd op zoek naar premium content en willen het allerbeste van sport brengen. Sport die ook heel populair is bij mensen. Dat is Eredivisie voetbal, maar ook zeker Formule 1 bijvoorbeeld.”

Kan Ziggo de rechten weer overnemen?

Beerthuizen weet dat het geen makkelijke opgave is om de uitzendrechten weer over te nemen van Viaplay. De rechten worden door Formula One Management (FOM) namelijk verkocht aan de hoogste bieder tijdens een veiling, zoals die ook in 2021 is georganiseerd.
De veiling was alleen niet voor slechts de uitzendrechten voor het seizoen van 2022. Viaplay heeft namelijk de rechten voor de Formule 1 verworven tot en met 2024. Daarna kan er door Ziggo pas weer geboden, tenzij Viaplay eerder besluit om afstand te doen van de rechten.