Zo laat begint de GP van Abu Dhabi, de laatste F1 race van 2022

News
vrijdag, 18 november 2022 om 13:30
sergio perez lewis hamilton gp abu dhabi 2021f1668503757
Het was een lang seizoen, maar er staat nu nog maar één F1 race op de kalender van 2022. Zo laat begint de GP van Abu Dhabi aankomend weekend.
Veel Formule 1-fans zullen niet aan Abu Dhabi kunnen denken, zonder meteen terug te gaan naar de spraakmakende race van 2021. De Grand Prix waarbij Max Verstappen en Lewis Hamilton op gelijke punten het weekend in gingen en die op een bizarre manier afliep - met de beslissing in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race.
Dit jaar is de GP van Abu Dhabi een stuk minder spannend. Verstappen heeft de titel namelijk al op zak sinds Japan en ook Red Bull Racing heeft de constructeurstitel al binnen. Wel wordt er nog hard gevochten om de tweede plaats in beide kampioenschappen. Sergio Perez en Charles Leclerc staan namelijk gelijk qua punten en tussen Ferrari en Mercedes zit nu nog maar negentien punten.
Misschien nog wel belangrijker zijn de spannende duels in het middenveld, waar er gevochten wordt om miljoenen aan verschil in prijzengeld, wat voor de teams een enorm verschil kan maken. Er zal dus genoeg actie zijn tijdens de GP van Abu Dhabi. Als je niks wil missen, check dan hieronder het tijdschema, zodat je weet wanneer je moet inschakelen voor elke sessie.

Vroege afsluiting van het F1-seizoen

De GP van Abu Dhabi is relatief vroeg dit jaar. Andere jaren werd het seizoen namelijk pas begin of zelfs halverwege december afgesloten. Daardoor zaten er dit jaar ook veel races dicht ook elkaar, met een aantal triple headers en veel double headers.
De reden daarvoor is het WK voetbal in Qatar. Het kampioenschap gaat van start op 20 november en op dezelfde dag wordt het F1-seizoen dus afgesloten, zodat de twee sporten elkaar niet in de weg zitten.

Populair Nieuws