F1-streamingdienst Viaplay draait flink verlies

News
maandag, 07 november 2022 om 9:30
f1viaplayf1641918326
Het gaat op financieel gebied niet heel goed met Viaplay. De streamingdienst, dat ondere andere F1 uitzendt, heeft afgelopen kwartaal namelijk een flink verlies geleden.
Viaplay is één van de drie grote nieuwe streamingdiensten die dit jaar in Nederland zijn gelanceerd, naast HBO Max en sinds kort SkyShowtime. Het bedrijf heeft meteen een flinke klapper te pakken, want Viaplay heeft in 2021 de rechten voor de Formule 1 overgenomen van Ziggo.
Toch heeft F1 nog niet voor heel veel succes gezorgd bij Viaplay. Veel klanten zijn namelijk niet blij met de dienst, of dat nu komt door de nieuwe commentatoren, de technische problemen of de reclame die tijdens een race wordt getoond.
Nu blijkt dat Viaplay bovendien slechte zaken heeft gedaan afgelopen kwartaal op financieel gebied. Moederbedrijf Viaplay Group AG heeft bekendgemaakt dat in Q3 van 2022 maar liefst een verliest is gedraaid van negen miljoen euro. Dat meldt EW Magazine.

Waardoor gaat het zo slecht met Viaplay?

Eén van de grote oorzaken voor het verlies van Viaplay zijn de hoge uitgaven aan marketingdoeleinden. Het bedrijf doet er alles aan om zoveel mogelijk abonnees aan te trekken, maar blijkbaar niet met heel veel succes.
Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers zijn de aandelen van Viaplay Group AG ook nog eens flink gedaald. Voor de bekendmaking kostte een aandeel in Viaplay ongeveer 25 euro. Een dag later is de prijs gezakt naar maar liefst 17,32 euro.

Populair Nieuws

Laatste Reacties