Marvel’s Spider-Man 2 update komt met gevaar voor je save files

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 10:00
marvels spider man 2 gameplayf1684998846
Er is een langverwachte update voor Marvel’s Spider-Man 2 uitgebracht. Deze voegt een New Game + modus toe aan de game. Helaas voegt hij per ongeluk ook iets toe dat een probleem kan zijn voor je save files.
Het is nooit leuk om progressie in een game kwijt te raken en als het een hele save is, is het alleen maar zuurder. Helaas is dat risico dat je je save files kwijtraakt aanwezig in Marvel’s Spider-Man 2 door een nieuwe update. Sinds de update kunnen spelers namelijk toegang krijgen tot menu’s die normaal alleen voor de ontwikkelaar zijn.
Wanneer je L3 (de linker stick) indrukt op het scherm waar je je save selecteert, kun je in een ontwikkelingsmenu terechtkomen. Een debug menu opent wanneer je de options-knop en het touchpad tegelijk indrukt. Beide menu’s zijn geen bedoeld onderdeel van de update, maar gelukkig is Insomniac op de hoogte van het probleem.
Als je de game normaal speelt zonder de menu’s te openen is er niets aan de hand. Maar Insomniac waarschuwt dat het gebruik van het menu je save files kan breken. Ook je progressie voor Trophies kan je kwijtraken.

Fix voor Marvel’s Spider-Man 2 update is onderweg

De kans dat je per ongeluk in één van deze menu’s terechtkomt zal niet heel groot zijn. Maar mocht je toch bang zijn dat er iets gebeurt met je saves, dan heeft Insomniac goed nieuws. De studio komt namelijk zo snel mogelijk met een hotfix die zorgt dat je weer zonder zorgen voor je save files alle knoppen kan indrukken.