Valiant Hearts heeft plotseling een sequel gekregen op consoles en PC

News
vrijdag, 08 maart 2024 om 10:30
valiant hearts coming homef1709888193
Valiant Hearts uit 2014 wist destijds veel harten van gamers te veroveren, met een emotioneel verhaal en een unieke artstyle. Nu is er ineens een sequel uitgekomen voor de consoles en PC.
Vorig jaar zijn er een aantal geliefde titels plotseling uitgebracht, zonder dat ze daarvoor zijn aangekondigd. Zo kwam Xbox ineens met Hi-Fi Rush tijdens een Xbox & Bethesda Developer Direct en ook Metroid Prime Remastered werd door Nintendo vanuit het niets uitgebracht tijdens een Direct.
Ubisoft doet nu ook mee aan de shadow drops. De Franse uitgever heeft namelijk plotseling Valiant Hearts: Coming Home uitgebracht voor de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch en PC. De game komt in tegenstelling tot de andere titels niet geheel zomaar uit de lucht vallen, aangezien Coming Home eerder werd uitgebracht op Netflix dankzij een exclusieve deal tussen Ubisoft en de streamingdienst.

Na tien jaar een sequel

De originele Valiant Hearts kwam uit in 2014 en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. In plaats van een first person shooter of een andere explosieve game, is Valiant Hearts alleen een puzzle-adventure game met een aandoenlijke artstyle. Op die manier worden de zware onderwerpen in de oorlog bespreekbaar gemaakt.
Coming Home gaat verder na de gebeurtenissen uit de eerste Valiant Hearts. Spelers krijgen vier verschillende personages onder de knop, elk met hun eigen verhaal die zich op een gegeven moment verweven wordt met de anderen.
Valiant Hearts: Coming Home is los te koop voor 14,99 euro of samen in een bundel met de eerste Valiant Hearts voor 24,99 euro.

Populair Nieuws