Lewis Hamilton uit ongenoegen over F1: "Onaanvaardbaar!"

News
woensdag, 13 juli 2022 om 13:00
m323656f1657727246
Lewis Hamilton zet zich veel in voor inclusiviteit in F1. De zevenvoudig wereldkampioen is alleen ontevreden met de steun die hij grijpt om daadwerkelijk te zorgen voor verandering in de sport.
De laatste tijd zijn er veel schandalen in de Formule 1 en de feeder series. Zo was er eerst een F3-coureur die een Nazi-saluut gaf op het podium, toen gebruikte Red Bull-talent Juri Vips het N-woord in een stream, vervolgens liet Nelson Piquet zich racistisch uit over Lewis Hamilton en afgelopen weekend misdroegen fans zich in Oostenrijk.
Hamilton probeert al een tijdje om de inclusiviteit in de Formule 1 te verbeteren en racisme en seksisme te verbannen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft alleen laten weten dat er geen steun is om echt voor verandering te zorgen, dat meldt Motorsport.com.

Actie van coureurs tegen F1 fans

Tijdens en na de Grand Prix van Oostenrijk hebben coureurs zich nu wel duidelijk uitgesproken tegen gedrag van de fans dat over de schreef gaat. Zo heeft Hamilton laten weten dat hij 'walgt' van de verhalen over misdragende fans in Spielberg en Max Verstappen stelt dat 'een normaal denkend mens toch zou moeten weten dat hij zich niet zo moet gedragen'.
De Nederlandse wereldkampioen heeft het publiek ook opgeroepen om zich te gedragen tijdens een kwalificatie of race. Op vrijdag crashte Hamilton namelijk, waarna een groep fans begonnen te juichen. Een weekend eerder op Silverstone werd Verstappen nog uitgefloten door het Britse publiek.

Populair Nieuws