Het succes van Tim van Rijthoven krijgt helaas geen vervolg in Newport

News
woensdag, 13 juli 2022 om 13:30
tennis 2891306f1656410103
Eén van de grootste verrassingen op Wimbledon was zonder twijfel het Nederlandse talent Tim van Rijthoven. De tennisser heeft alleen geen vervolg kunnen geven aan zijn succes, want hij is meteen uitgeschakeld in het toernooi in Newport.
Tim van Rijthoven heeft tot nu toe een droomjaar achter de rug. Eerst wist hij het ATP toernooi van Rosmalen te winnen, want hem daarna een wildcard opleverde voor Wimbledon, met een beetje hulp van Richard Krajicek. Veel tennissers met een wildcard voor een Grand Slam worden vaak snel uitgeschakeld, maar de Nederlander wist het tot de vierde ronde te schoppen, waar hij werd uitgeschakeld door niemand minder dan Novak Djokovic.
Het talent is na Wimbledon meteen doorgegaan naar de Hall of Fame Open, dat elk jaar wordt georganiseerd in Newport, Rhode Island. Het is het enige tennistoernooi op gras buiten Europa. Van Rijthoven hoefde geen kwalificatie voor het toernooi te spelen, omdat Jenson Brooksby plotseling toch niet kwam opdagen.
Het succesverhaal van Tim van Rijthoven heeft alleen geen vervolg gekregen in Newport. In de eerste ronde is de Nederlander namelijk uitgeschakeld door Mitchell Krueger, die voor eigen publiek speelde. De eerste set liep uit op een tie-break, die Krueger met 9 - 6 won. De tweede set ging naar Van Rijthoven, maar de laatste set wist Krueger in 6 - 3 naar zich toe te slepen.

US Open nog niet zeker voor Van Rijthoven

De volgende Grand Slam die op de kalender staat is de US Open, dat eind augustus van start gaat. Tim van Rijthoven heeft alleen nog geen zekerheid dat hij op het prestigieuze toernooi mag spelen, omdat hij op plek 103 staat op de ATP-ranglijst. Voor een Grand Slam krijgen normaal de eerste 104 spelers op de ranglijst automatisch een ticket, maar in de komende weken zal Van Rijthoven nog veel concurrentie krijgen.
Voor zijn prestaties op Wimbledon heeft de Nederlander geen punten gescoord. De organisatie heeft door de oorlog in Oekraïne namelijk besloten geen spelers uit Rusland en Belarus toe te laten, waardoor is besloten om geen punten uit te keuren voor het toernooi.