Schoonvader Verstappen onder vuur na racistische uitspraak tegen Hamilton

News
dinsdag, 28 juni 2022 om 17:00
m320533f1656427645
De gemoederen liepen vorig jaar hoog op tijdens en na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Zo erg zelfs dat Nelson Piquet, drievoudig F1-wereldkampioen en schoonvader van Max Verstappen, zich racistisch heeft uitgelaten richting Lewis Hamilton.
Tijdens de race op Silverstone in 2021 kwam Max Verstappen hard in de muur terecht, nadat hij van de baan werd getikt door Lewis Hamilton. De botsing zorgde voor felle reacties aan beide kanten, zo noemde Christian Horner de actie zelfs een 'aanslag'.
Ook bij Nelson Piquet liepen de emoties hoog op, want de Braziliaan gebruikte het N-woord om Hamilton te omschrijven. Dat blijkt uit een video die nu is opgedoken. Hoe het komt dat de video nu pas circuleert en niet vorig jaar in opspraak is geraakt is onbekend.
De Formule 1 en de FIA hebben fel gereageerd op de uitlatingen van Piquet. Zo liet de organisatie weten dat 'racistische of discriminerende taal van welke aard dan ook' veroordeeld zal worden. De FIA zegt de uitspraak ook af te keuren en schaart zich achter Lewis Hamilton en zijn missie om meer gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit in de sport te krijgen.

F1 teams spreken zich uit tegen racisme

Naast Liberty Media en het bestuursorgaan hebben ook veel teams gereageerd op de uitspraken van de Braziliaan. Ferrari laat in een verklaring weten 'aan de zijde van Hamilton te staan' en volgens Aston Martin 'is er geen ruimte voor dit afschuwelijke gedrag in de sport'.
Vanuit Red Bull Racing is er nog geen reactie geweest op de uitspraken van Piquet. Volgens journalist Chris Medland, die vanmorgen aanwezig was voor de lancering van de nieuwe Red Bull hypercar, komt er geen reactie van het team. Vorige week heeft het team nog één van haar junior-coureurs geschorst voor het gebruik van hetzelfde woord tijdens een livestream.

Populair Nieuws