‘Apple stopt samenwerking met iPhone-ontwerper’

News
woensdag, 13 juli 2022 om 12:30
apple 132960
Door de jaren heen heeft Apple heel wat herkenbare producten op de markt gebracht. Die herkenbaarheid was deels te danken aan Jony Ive, die dertig jaar lang verantwoordelijk was voor het ontwerpen van Apple’s producten, waaronder de iPhone. Maar die samenwerking zou nu van de baan zijn.
Jony Ive begon in 1992 bij Apple en heeft daar veel hardware en later ook software ontworpen. Ive was verantwoordelijk voor het ontwerpen van bijvoorbeeld de iMac, de witte oortjes van de iPod en modernere producten als de iPhone en Apple Watch. Maar bronnen van The New York Times beweren dat Ive niet lang meer met Apple zal werken (via The Verge).
Ive ging in 2019 al weg bij Apple om zijn eigen designbedrijf LoveFrom op te richten, maar aldaar werkte hij nog aan veel Apple-producten. Apple was namelijk de eerste klant van het bedrijf. Nu zouden beide partijen hebben besloten het contract niet te verlengen.

Waarom gaan Apple en Jony Ive uit elkaar?

De beslissing zou gevallen zijn omdat beide partijen twijfels hadden bij een verdere samenwerking. De top van Apple zou hebben gevonden dat Ive teveel betaald kreeg. Bovendien waren er binnen Apple frustraties omdat Apple’s eigen ontwerpers vaak overstapten naar het bedrijf van Ive.
Ook Ive zou een goede reden hebben om het contract niet te verlengen. Naar verluidt wil hij dat LoveFrom meer vrijheid krijgt om cliënten aan te nemen. In het contract met Apple was vastgelegd dat Ive niet mocht werken met cliënten die Apple als concurrent zag.

Populair Nieuws