Red Bull schorst coureur na racistische uitspraken

News
woensdag, 22 juni 2022 om 11:30
si202203110473 newsf1649344921
De Red Bull Academie heeft binnenkort waarschijnlijk één coureur minder in de gelederen. De Red Bull-coureur Juri Vips is namelijk geschorst na racistische uitspraken tijdens een livestream.
Tijdens een livestream moet je goed op je woorden letten. Zo heeft Twitch in het verleden al meerdere streamers geband voor het gebruik van woorden die niet door de beugel kunnen. Maar ook andere professionals kunnen niet alles maken tijdens een stream.
Dat heeft Red Bull-junior Juri Vips nu ook ondervonden. De coureur die uitkomt in de Formule 2, gebruikte dinsdag tijdens een stream van collega Liam Lawson het N-woord, terwijl ze bezig waren in Call of Duty Warzone. Eerder tijdens de stream zei Vips dat hij geen roze petje wilde dragen, 'omdat het een homo kleur is'.
Het duurde niet lang voordat sponsor Red Bull Racing met een statement kwam. Het team heeft besloten om Vips per direct te schoren van al zijn teamactiviteiten, totdat het volledige onderzoek is afgerond. Red Bull zegt ook dat de organisatie 'een zero-tolerance beleid heeft op het gebied van racistische teksten'.

Ligt ontslag op de loer voor de Red Bull-coureur?

Juri Vips komt momenteel dus uit in de Formule 2, maar de kans is zeker aanwezig dat hij zijn stoeltje kwijtraakt. Red Bull kan hem niet direct uit de sport ontslaan, maar zijn plek bij het team van Hitech wordt wel volledig gefinancieerd door Red Bull. Als de geldkraan wordt dichtgedraaid, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat Vips ontslagen wordt bij het team.
Ondanks het schandaal rondom Vips zit de Red Bull Academie niet verlegen om junior coureurs. De pijplijn richting de Formule 1 zit bovendien vrij vol. Bij AlphaTauri rijdt Pierre Gasly namelijk sowieso in 2023 en ook Yuki Tsunoda lijkt gegarandeerd van een stoeltje.

Populair Nieuws

Laatste Reacties