Sonic the Hedgehog krijgt nu ook een LEGO-set

News
donderdag, 30 december 2021 om 14:00
sonicf1582706022
Na Super Mario is er nu nog een iconische game-figuur die zijn eigen LEGO-set krijgt. Het Deense bedrijf heeft namelijk een Sonic the Hedgehog LEGO-set onthuld.
Deze week heeft LEGO op haar Twitter-account de nieuwe Sonic Lego-set aangekondigd. Eerder deze week was de set eigenlijk al gelekt, maar nu is dus officieel bekendgemaakt dat hij eraan komt. Op 1 januari 2022 wordt de set voor iedereen beschikbaar, mits je bereid bent om er 69,99 euro voor te betalen. De set zelf lijkt op een level uit de game van Sonic, en heeft de naam Green Hill Zone gekregen. De LEGO-versie van Sonic zal alleen niet zo hard kunnen rennen als zijn digitale tegenhanger.
Het idee van een Sonic LEGO-set kwam van de Britse Viv Granell, en is later uitgewerkt door LEGO-designer Sam Johnson. Het idee van Viv werd namelijk door meer dan 100.000 ondersteund. De set zelf bestaat uit 1125 stukjes, en bevat ook nog eens vier personages: Sonic, Crabmeat, Moto Bug en Dr. Eggman. Tot slot zit er nog een doosje met gouden ringen bij.

Sonic niet de eerste met een LEGO-set

Het is niet de eerste keer dat een iconische game-figuur een LEGO-set krijgt. Eerder is het bedrijf namelijk samen met Nintendo gekomen met een hele Super Mario-collectie. Die lijn was bovendien een unicum voor het bekende speelgoed, want met de sets kunnen spelers een eigen level bouwen. Vervolgens kan je via een app de levels gaan spelen met je favoriete Super Mario-karakters.