LEGO-fan weet Millennium Falcon te bouwen voor maar 10 euro

News
maandag, 08 juli 2024 om 11:00
De Millennium Falcon is een heel belangrijk schip in de Star Wars-saga. LEGO-sets van Han Solo’s schip zijn dan ook gewild, maar ze zijn meestal niet goedkoop. LEGO heeft wel wat betaalbare alternatieven voor de vaak dure speelsets, maar een fan heeft de prijs wel erg ver teruggedrongen.
Wie momenteel een Millennium Falcon van LEGO in huis wil halen heeft aardig wat opties. Er is bijvoorbeeld de UCS-versie, de droom van menig Star Wars-fan. Er is ook een speelset die een stuk goedkoper is en een kleiner model voor volwassenen. Dan hebben we de aankomende Dark Falcon nog niet eens genoemd.
Maar zelfs de goedkoopste van die sets kost nog tussen de 70 en 85 euro, dus een echt voordelige optie is er niet bij. Een fan heeft die nu wel gevonden, mits je het goed vindt dat de kleuren niet helemaal kloppen. Het gaat namelijk om een soort regenboogversie van de Falcon.
Deze kun je maken met de Eenhoornset van LEGO Creator 3in1, zo deelt Rebrickable-gebruiker Luke_Bricks82. Zijn instructies voor deze bijzondere Falcon zijn hier te downloaden. De LEGO Eenhoorn kost maar een tientje, dus dit is waarschijnlijk één van de goedkoopste manier om iets dat herkenbaar de Millennium Falcon is in huis te halen.

Goudmijntje voor alternatieve instructies

Deze Millennium Falcon is trouwens maar een klein voorbeeld van de leuke dingen die je als sci-fi-fan kan vinden op Rebrickable. Al eerder wist een fan de Executor Star Destroyer te veranderen in een Venator Star Destroyer, voor een fractie van de prijs van de UCS-versie. Ook weten fans vaak schepen uit andere sci-fi franchises te maken van Star Wars-sets.
Er zijn trouwens officiële Millennium Falcon-sets geweest die net zo goedkoop waren als deze. De zogenaamde Microfighters kostten ook maar een tientje. Het model dat dat je daarbij kreeg was alleen nog kleiner, vermoedelijk omdat een deel van de prijs opging aan een minifiguurtje. 

Populair Nieuws