Unieke en bizarre LEGO-sets zijn nu te bestellen

Article
woensdag, 26 juni 2024 om 12:00
LEGO Star Wars bestaat al 25 jaar en in die tijd hebben we heel veel sets gezien. Vaak beelden die bekende scènes uit de films uit, maar er zijn nu sets op komst die een hele gekke draai geven aan Star Wars. Deze nieuwe sets zijn nu te pre-orderen.
Het is niet ongebruikelijk dat bepaalde Star Wars-schepen om de zoveel jaar een nieuwe set krijgen. Naarmate er meer nieuwe steentjes komen en er andere ontwerpers hetzelfde schip proberen te bouwen, zit er vaak ook veel verbetering in hoe de sets eruit zien. Maar uiteindelijk is de Millennium Falcon de Millennium Falcon, tenzij je deze zomer een nieuwe set in huis haalt.
Twee LEGO-sets die onlangs opdoken bij een Franse winkelketen zijn nu namelijk officieel onthuld. Kopstuk daarbij is de Dark Falcon, een zwarte Millennium Falcon met een aantal opmerkelijke bemanningsleden. Onder hen zijn een goede en volledig witte Darth Vader, een Luke Skywalker die fervent strandganger is, en niemand minder dan Darth Jar Jar.
Een andere set gaat waarschijnlijk wat beter op in je normale LEGO Star Wars-collectie. Deze biedt namelijk een X-Wing en een TIE-Fighter in één doos. Het opmerkelijke aan deze set is dat de twee fighters van vleugels kunnen ruilen. De manier waarop de vleugels aan de schepen worden vastgemaakt is daar speciaal op aangepast.

Nieuwe LEGO Star Wars gebaseerd op bijzondere special

Deze gekke Star Wars-sets worden niet zonder reden gemaakt. Ze zijn namelijk gebaseerd op een LEGO Special die in september naar Disney+ komt. Deze heet Rebuild de Galaxy en bevat dus onder andere een Dark Falcon en fighters die door elkaar gehusseld zijn.
Uitgangspunt van de special is dat er een bijzonder artefact gevonden wordt, dat het hele universum in zekere zin uit elkaar haalt en weer in elkaar zet, maar dan wel verkeerd. Het is de bedoeling dat de personages in deze special dat weer recht proberen te zetten. Daarbij komt overignes ook een LEGO Star Wars-legende na meer dan 20 jaar weer voorbij, namelijk Jedi Bob.

Populair Nieuws

Laatste Reacties