Schets je vakantiebestemming van LEGO voor niet heel veel geld

Article
zaterdag, 06 juli 2024 om 12:00
Ga je dit jaar op vakantie? Of is er een plek waar je ooit geweest bent waar je nog graag aan terugdenkt? Deze ansichtkaarten zijn niet geschikt om op te sturen, maar zijn wel leuk om je weer even op vakantie te wanen.
Als je een beetje volgt wat er zoal op de markt is van LEGO, heb je vast al wel eens een set voorbij zien komen van een icoon uit het buitenland. LEGO Architecture heeft bijvoorbeeld al de nodige toeristische trekpliesters en skylines nagebouwd. Een model van de Eiffeltoren is één van de grootste sets ooit.
Maar er zijn ook verschillende veel kleinere sets te koop de gebaseerd zijn op een paar mooie bestemmingen. LEGO noemt deze sets ansichtkaarten, maar als je ze op wil sturen kun je dat beter in de doos doen. Het “ansicht” staat een stuk centraler dan de “kaart”, dus het wordt lastig om ze ongedeerd door de brievenbus te krijgen als ze eenmaal in elkaar zitten (bovendien kun je er niet op schrijven).

Klein maar fijn

Deze sets zijn niet al te groot en dienen dus echt als schets van de bestemming, niet als al te uitgebreid tafereel. De ansichtkaart van Japan bestaat bijvoorbeeld uit kersenbloesem, een tempel en wat bamboe met Mt. Fuji op de achtergrond. Alles bij elkaar telt de set 262 steentjes.
Dat geldt ook voor alle andere kaarten. Ze bestaan uit tussen de 250 en 300 steentjes en geven met een paar gebouwen of een beetje natuur een indruk van de stad of het land dat ze weer moeten geven. De prijs is er ook naar: de adviesprijs van een LEGO ansichtkaart is maar ongeveer 15 euro.

Welke LEGO ansichtkaarten zijn er?

De kaarten zijn er momenteel van een vijftal bestemmingen. Er zijn er meer geweest, maar net als alle andere LEGO gaan de ansichtkaarten uiteindelijk ook uit de handel. De kaarten die je nu kunt krijgen zijn van de volgende plekken
Een souvernir is het natuurlijk niet te noemen: je kunt deze sets gewoon kopen zonder ooit de stad of het land waarop hij gebaseerd is te bezoeken. Maar als je op één van deze plekken bent geweest, of er gewoon een voorliefde voor voelt, is een LEGO ansichtkaart een leuk dingetje om in huis te halen.