LEGO Star Wars kan ook heel leuk zijn voor andere sci-fi fans

Article
zaterdag, 22 juni 2024 om 16:00
lego star wars the skywalker saga release date 2022f1648999285
LEGO werkt samen met een heel aantal verschillende franchises. Star Wars staat daarbij min of meer bovenaan het lijstje. Maar voor andere sci-fi fans is het misschien ook wel een idee om eens een Star Wars-set in huis te halen.
Er zullen ongetwijfeld veel sci-fi fans zijn die met enige jaloezie naar LEGO Star Wars kijken. De meeste iconische schepen uit de franchise zijn al eens van LEGO nagebouwd, soms zelfs meerdere keren. Maar de teller voor officiële LEGO-sets van de Enterprise uit Star Trek staat op, jawel, nul.
LEGO Star Wars Millennium Falcon™ - 75375 Image
LEGO Star Wars Millennium Falcon™ - 75375
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
Toch kan de Star Trek-fan zich vermaken met een Star Wars-set. Dat is niet alleen omdat een Trek-fan misschien ook wel van Star Wars houdt. Nee, het is omdat de vele grijze steentjes in een Star Wars-set zich ook laten ombouwen tot een Enterprise.

Met dank aan fans

Fans van LEGO gaan namelijk nog wel een op zoek naar alternatieve manieren om de steentjes van hun sets in elkaar te zetten en delen het resultaat online. De Millennium Falcon blijkt een goede basis voor de Entreprise uit Star Trek. Een Microfighter van een paar jaar terug laat zich goed ombouwen tot een kleine Enterprise-D, zo laat een Rebrickable-gebruiker zien.
Ook een groter model kun je eventueel ombouwen tot het schip van Captain Kirk. De Millennium Falcon speelset uit 2011 is hier bijvoorbeeld te zien als een klassieke Enterprise. het is misschien niet zo mooi als een officiële set zou zijn, maar het is iets. Met nieuwere versies van de Falcon, of een heel andere LEGO-set is er misschien ook wel wat te beginnen.
Je kunt natuurlijk ook naar andere versies van het schip zoeken via Rebrickable. Wellicht vind je dan nog wel een mooier model. Op die manier heb je niet altijd de garantie dat je alle steentjes in huis hebt, maar met zoveel grijs is een Star Wars-collectie altijd een goed uitgangspunt.

Niet alleen Star Trek als alternatief

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de Enterprise of zelfs Star Trek. We kwamen bijvoorbeeld ook een model tegen van een Viper uit Battlestar Galactica. Die kun je bouwen met een simpele X-Wing Starfighter.
En wat weerhoudt je ervan om nog meer alternatieve modellen op te zoeken? Misschien wil je de Galactica zelf bouwen, of de Serenity uit Firefly. Veel sci-fi staat bij Star Wars in het krijt qua design, dus ook hier geldt dat wie een LEGO Star Wars-collectie heeft, misschien wel heel veel moois kan maken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties