LEGO-fan tovert Star Wars-set om in een ander prachtig schip

News
maandag, 20 mei 2024 om 14:00
De Venator-class Star Destroyer zullen Star Wars-fans uit duizenden herkennen. Het is ongeveer het eerste dat je ziet in Revenge of the Sith en is natuurlijk ook veel te zien geweest in The Clone Wars. De enige officiële LEGO-set die je er momenteel van kan kopen is nogal duur, maar daar is een oplossing voor.
LEGO is sowieso al niet goedkoop, maar de Ultimate Collector Series van LEGO Star Wars levert een aantal van de duurste sets die er zijn. Momenteel kun je je geld bijvoorbeeld wel kwijt aan de Venator Star Destroyer. Met meer dan 5000 steentjes moet deze set een slordige 650 euro kosten. 
Dat zal voor veel mensen wat te prijzig zijn en bovendien is hij ook heel groot. Een LEGO-fan heeft alleen een alternatief bedacht. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de veel kleinere set van de Executor Star Destroyer die vorig jaar verscheen.
LEGO Superstervernietiger Executor - 75356 Image
LEGO Superstervernietiger Executor - 75356
EUR79.95
Op voorraad
Koop op bol.
Rebrickable-gebruiker nickwood5 heeft namelijk instructies gemaakt om met de steentjes uit deze set een ander schip te maken, namelijk de Venator. Zo kun je het schip tentoon stellen zonder de hoofdprijs te betalen. Er zijn maar een paar kanttekeningen, wat te maken heeft met de kleuren van de steentjes.

Toch een paar extra stukjes voor de Venator?

Zoals Brickfanatics terecht opmerkt is de Venator van nickwood5 namelijk niet zijn iconische kleuren uitgevoerd. Het schip heeft meestal een paar rode accenten. Omdat de Executor een compleet grijs schip van het Empire is, ontbreken die in deze versie. Het is alleen niet heel duur om wat steentjes bij te bestellen om de rode delen toch aan het schip toe te voegen.
Daarmee lijkt deze Venator al een stuk meer op wat je meestal ziet wanneer het vlaggenschip in beeld is. Maar hem helemaal grijs laten is technisch gezien ook mogelijk binnen de Star Wars-canon. Direct na de val van de republiek gebruikte het Empire namelijk Venators die helemaal grijs waren gelaten, zoals je kunt zien in de laatste minuten van Revenge of the Sith.

Populair Nieuws