Larian is nog niet klaar met Baldur's Gate 3 en voegt nieuwe eindes toe

News
maandag, 25 maart 2024 om 15:30
2023 07 10 baldurs gate 3 controlesf1711369825
Larian Studios heeft aangekondigd geen vervolg te maken op Baldur’s Gate 3. Maar de ontwikkelaar is nog niet klaar met de game, want er komen meer nieuwe eindes aan voor het avontuur.
Baldur’s Gate 3 is ondertussen alweer ruim een half jaar oud, maar Larian Studios blijft maar komen met updates. En niet alleen maar om problemen op te lossen. Zo zijn er al veel nieuwe features aan de RPG toegevoegd door middel van gratis updates, waaronder nieuwe modi, een epiloog en wordt er gewerkt aan officiële ondersteuning voor mods.
En ondanks dat de ontwikkelaar heeft aangekondigd geen sequel of DLC te maken, betekent het niet dat het werk voor Baldur’s Gate 3 erop zit. In een interview met IGN laat Swen Vincke weten dat er nieuwe eindes in de pijplijn zitten. En die zullen naar verluidt in de smaak vallen van evil spelers.

“De studio werkt nu aan de slechte eindes. Ik heb er een paar gezien. Ze zijn echt evil. Dus de evil spelers zullen daar tevreden mee zijn.”

Nieuwe content niet voor eeuwig

Vincke zegt wel dat Larian Studios niet voor altijd aan de RPG zal blijven werken. Op een gegeven moment zal het team voor Baldur’s Gate 3 worden afgeschaald bij Larian Studios, om op een gegeven moment alleen nog te werken aan het oplossen van bugs.
Het team wil namelijk ook graag werken aan andere projecten, vertelt de studiobaas. Wat de volgende game van Larian Studios precies wordt is nog niet bekend, maar Vincke heeft wel verklapt dat de schaal ‘nog groter zal zijn dan Baldur’s Gate 3’.