Baldur’s Gate 3 mods krijgen officiële support

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 11:30
baldurs gate 3f1597949742
Hoe goed een game van zichzelf ook is, spelers hebben vaak de neiging om hem aan te passen. Ook veel Baldur’s Gate 3-fans spelen de game met mods. Momenteel is er een risico dat een update je mods breekt, maar daar gaat Larian iets aan doen.
Baldur’s Gate 3 krijgt nog regelmatig updates, bijvoorbeeld vorige week. Die brengen vaak leuke dingen met zich mee, maar ook nieuwe problemen. Met name als je speelt met mods kan er van alles misgaan en ontdekken wat precies het probleem is kan dan lastig zijn.
Maar Larian Studios laat nu weten dat dat in de toekomst een minder groot probleem wordt. De game krijgt namelijk officiële support voor mods, wat moet maken dat een update voor de game minder problemen kan veroorzaken voor mods. Larians Director of Publishing laat via Twitter weten dat de studio fan is van de modding community en graag steun geeft.
Het kan alleen nog wel even duren voordat de officiële mod support er is. Het systeem wordt namelijk nog getest. Bovendien wordt er nog input gevraagd van mod makers.

Baldur’s Gate 3 mod support ook voor PS5 en Xbox

Behalve dat mods niet meer breken is officiële support nog om een andere reden interessant. Aan PC Gamer bevestigt Larian namelijk dat mod support ook naar PS5 en Xbox komt. Momenteel zijn mods alleen te installeren op PC. Onder andere classes, spells en bepaalde game mechanics kunnen gemod worden.