Laatste coureur officieel bevestigd voor het F1 2023-seizoen

News
dinsdag, 22 november 2022 om 9:00
logan sargeantf1669098017
Technisch was er na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi nog één stoeltje vrij voor het aankomende seizoen. De laatste coureur is nu alleen officieel aangekondigd, waardoor de line-up voor het F1 2023-seizoen bekend is.
Een lange tijd leek het erop alsof de grid volgend jaar niet zoveel zou verschillen met die van 2022. Maar toen kondigde Sebastian Vettel zijn pensioen aan, wat een kettingreactie tot gevolg had. Daardoor zijn er niet alleen veel wisselingen tussen de teams, we mogen ook een aantal rookies verwelkomen.
Zo gaat Oscar Piastri naar McLaren, gaat Nyck de Vries voor het team van AlphaTauri rijden en is Logan Sargeant nu officieel bevestigd voor het lege stoeltje van Williams. De jonge Amerikaan was al eerder aangekondigd om de plek van Nicholas Latifi over te nemen, maar er was alleen nog een probleem: Sargeant had geen superlicense.
Daar is nu verandering in gekomen. Sargeant heeft het Formule 2-kampioenschap namelijk afgesloten op de vierde plek en daarmee genoeg punten binnengehaald om zijn superlicense te verdienen. De Amerikaan is zelfs uitgeroepen tot ‘Rookie of the Year’ in de Formule 2.

Veteraan terug in F1

Naast het drietal rookies zal er in 2023 juist ook een zeer ervaren coureur terugkeren naar de Formule 1. Het team van Haas ziet namelijk geen toekomst in Mick Schumacher en heeft besloten zijn contract niet te verlengen. In plaats van het aantrekken van een jonge coureur om te laten rijden naast Kevin Magnussen, heeft het team de keuze laten vallen op Nico Hulkenberg.
De Duitser moest F1 verlaten na het seizoen van 2019, nadat Renault zijn contract niet verlengde. Toch heeft de coureur sindsdien wel ervaring gehad in een aantal F1-auto’s. Hulkenberg is namelijk meerdere keren ingevallen, waardoor hij uiteindelijk op het klassement is terug te vinden van 2020 en 2022.