Nyck de Vries vervangt Pierre Gasly bij AlphaTauri

News
zaterdag, 08 oktober 2022 om 9:30
si202210020206 newsf1665212508
Pierre Gasly voegt zich voor het 2023 F1 seizoen bij Alpine. De Nederlandse Nyck de Vries volgt Gasly op bij AlphaTauri.
Het is officieel, Pierre Gasly voegt zich volgend F1 seizoen bij Alpine. Dit heeft ertoe geleid dat de Nederlander Nyck de Vries zijn plek inneemt bij het zusterteam van Redbull, AlphaTauri. De Vries is vanaf volgend jaar de tweede Nederlandse coureur die met de F1races meerijdt en net als Verstappen ook nog eens onderdeel van Red Bull is.
De Vries is al een lange tijd in beeld bij de F1, maar hij is tot nu toe nog nooit officieel onderdeel geweest van een team. In september mocht hij tijdens de GP van Italië invallen voor de zieke Alexander Albon. Hij maakte tijdens deze GP een grote indruk, aangezien hij als negende geëindigd was. Door dit optreden van De Vries werd hij kandidaat voor een plek bij Renstal en ook Alpine kreeg belangstelling voor de coureur. AlphaTauri was eerst geïnteresseerd in de Amerikaanse Colton Herta, maar die heeft niet genoeg punten voor een Formule 1-Licentie. Topman Helmut Marko kreeg hierdoor toch interesse in Nyck de Vries. Marko nodigde de Vries uit voor een gesprek en dit heeft dus uiteindelijk geleid tot een contract.

Nyck de Vries is de tweede Nederlander in de F1

In het F1 2023 seizoen zitten dus twee Nederlanders in de race voor het kampioenschap. Zowel Max Verstappen als de Vries zitten dan ook nog eens bij Red Bull. De Vries is in ieder geval erg blij dat hij Pierre Gasly mag opvolgen bij AlphaTauri.

Populair Nieuws