Nico Hulkenberg keert terug naar Formule 1 in 2023

News
donderdag, 17 november 2022 om 9:30
nico hulkenbergf1668673673
Er gingen al een lange tijd geruchten, maar de kogel is nu echt door de kerk. Haas heeft aangekondigd dat Nico Hulkenberg zal rijden voor het Formule 1-team in 2023.
We hebben nog maar één Grand Prix te gaan dit jaar, maar tot vandaag was het nog steeds onbekend welke twee coureurs voor het team van Haas zouden rijden in 2023. Het is geen geheim dat het niet bepaald boterde tussen Mick Schumacher en teambaas Günther Steiner, aangezien de Italiaan publiekelijk veel kritiek had op de jonge coureur.
Daarnaast gingen er ook al een tijdje geruchten dat Nico Hulkenberg de plek van Schumacher zou overnemen. Die berichten bleken juist te zijn, want Haas heeft nu officieel aangekondigd dat Hulkenberg voor het team zal rijden in 2023. Daarmee is de line-up voor volgend jaar Hulkenberg en Kevin Magnussen, die een meerjarig contract heeft.

“Ik ben erg blij dat ik in 2023 een fulltime racestoeltje bij het Haas F1 Team kan bemachtigen. Ik heb het gevoel dat ik de Formule 1 nooit echt heb verlaten. Ik ben blij dat ik weer de kans krijg om te doen waar ik het meest van hou en ik wil Gene Haas en Günther Steiner bedanken voor hun vertrouwen.”

Record voortzetten voor Hulkenberg?

Nico Hulkenberg heeft met zijn terugkeer ook de mogelijkheid om een einde te maken aan een niet zo positief record. De coureur heeft namelijk het record in handen van de meeste Grand Prix-starts zonder een podium te bemachtigen. Nu zal het met Haas wel erg lastig te worden om op het podium te komen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Wat Mick Schumacher nu gaat doen is nog onbekend. Via Instagram heeft de coureur laten weten dat hij erg teleurgesteld is in het besluit van Haas, maar hij wil het team wel bedanken voor de kans die hem is geboden. Schumacher gaat hard vechten om een ander seizoen terug te keren in de Formule 1.